4,500 vdekje brenda vitit në Evropë nga emetimi i gazrave të veturave...

4,500 vdekje brenda vitit në Evropë nga emetimi i gazrave të veturave dizel

Hulumtuesit thonë se ka më shumë se katër mijë e 500 vdekje të parakohshme në Evropë për shkak të emetimit të madh të ndotjes së ajrit nga makinat dizel.

Studimi vjen dy vjet pasi Volkswagen ishte zënë duke manipuluar në testet e emetimit në SHBA, shkruan AP, përcjellë Klan Kosova.

Grimcat e vogla të emetuara janë të dëmshme për shëndetin e njerëzve dhe deri tash kanë shkaktuar 425 mijë vdekje të parakohshme për shkak të ndotjes së ajrit që bëjnë në Bashkimin Evropian, Norvegji dhe Zvicër.

Shkencëtarët kanë llogaritur si shkaktar të vdekjes së emetimit të gazrave, të cilat kanë shkaktuar katër mijë e 560 vdekje për vit.

Rreziku është më i madh në zonat me koncentrik më të madh të veturave dizel.

SKA KOMENTE

Lini një përgjigjje