A lindi vërtet Adem Jashari më 28 nëntor? Ky dokument jep përgjigje...

A lindi vërtet Adem Jashari më 28 nëntor? Ky dokument jep përgjigje (Foto)

Shqiptarët që nga viti 1912, kanë festuar 28 nënotorin si “Ditën e Flamurit”, kurse në vitin 1997 ju shtuar edhe një festë tjetër, pasi UÇK-ja pikërisht me këtë datë doli publikisht, por kësaj dite ju shtuar edhe një festë tjetër, pasi pikërisht me këtë datë festohet ditëlindja e komandatit legjendar Adem Jasharit.

Por në lidhje me ditëlindjen e komandantit, ka pasur shpesh zëra, të cilët e kanë vënë në dyshim se ditëlindja e tij është më 28 nëntor, shkruan Magazina.al

Por në një dokument të sistemit serb, hedhen poshtë të gjitha dyshimet dhe vërtetohet se Adem Jashari ka lindur më 28 nëntor të vitit 1955.

Në një aktakuzë serbe të publikuar ditëve të fundit për aktivitetet e Adem Jasharit, Hashim Thaçit dhe të tjerëve nga viti 1992, shihet edhe ditëlindja e Adem Jasharit është 28 nëntori.

SKA KOMENTE

Lini një përgjigjje