A mund t’ia qëlloni se cila shkronjë është e shkruar saktë? (Foto)

A mund t’ia qëlloni se cila shkronjë është e shkruar saktë? (Foto)

Megjithëse e shohim atë miliona herë, shumica e njerëzve nuk janë në dijeni të një forme të përbashkët të shkronjës ‘g’.

Shkronja ‘g’ e vogël përdoret në shumicën e novelave, gazetave dhe mesazheve elektronike, por një studim i ri tregon se një numër i habitshëm i të rriturve që nuk e dinë se si duket saktësisht, shkruajnë mediat e huaja.

Sipas studiuesve, siç thuhet më tej, fenomeni ka gjasa të ndodhë sepse ne nuk vazhdojmë të shkruajmë “në letër”, pasi kjo është zëvendësuar me shkrimin në pajisjet elektronike – domethënë është diçka që ruhet më vështirë në kujtesë.

SKA KOMENTE

Lini një përgjigjje