Çfarë i bën meshkujt më burrërorë në sy të femrave?

Çfarë i bën meshkujt më burrërorë në sy të femrave?

Stereotipat e meshkujve “jo burrërorë” mund nxisin burrërinë në sytë e femrave vetëm duke përdorur deodorant, shpjegon një studim.

Kërkimi tregon se si meshkujt që kanë shumë tipare ‘burrërore’ nuk e shijojnë këtë ndjesi, sipas studiuesve fuqia e parfumit është aq e lartë saqë mund të ndryshojë perceptimin e gjinisë.

Psikologët në Universitetin e Sterlingun kanë kërkuar nga 130 meshkuj e femra të analizojnë disa fotografi të gjinisë së kundërt për të vlerësuar burrërinë dhe feminitetin.

Ndërsa 239 femrave e meshkujve të tjerë i ka dhënë për të vlerësuan erën e 40 anëtarëve të seksit të kundërt.

Sipas studimit meshkujt më femërore i cilësuan ato që përdornin parfum, teksa njëjtë janë përgjigjur edhe femrat për meshkujt duke shtuar se ata që përdorin deodorant janë më burrërorë sesa të tjerët që nuk përdorin.

Këtë formulë shpeshherë kanë përdorur kompanitë e parfumeve për marketing, ku aromës së tyre i kanë shtuar edhe komente të tipit “që kjo erë iu bën super mashkullor” – sqaron studimi.

SKA KOMENTE

Lini një përgjigjje