Çka i shkakton trupit qëndrimi ulur për kohë të gjatë

Çka i shkakton trupit qëndrimi ulur për kohë të gjatë

Mund të jetë një ditë e zakonshme pune në zyrë, apo një natë e tërë e shpenzuar para kompjuterit.

Meqenëse të qëndroni ulur disa orë në ditë mund të mos ju duket ndonjë problem serioz, në fakt duhet të filloni të shqetësoheni.

Këto janë rekomandimet e mjekëve për këtë:

Ecni në këmbë më shpesh, sa më larg veturës për rrugë të shkurtra

Mos u ulni kur përdorni transportin publik

Shkoni dhe flisni me kolegët përballë, jo t’i merrni në telefon

Hani drekë jashtë

Përdorni shkallët jo ashensorin

Bëni pushime të shkurtra nga karrigia e punës.

SKA KOMENTE

Lini një përgjigjje