Çmimi i naftës bruto fillon të rritet

Çmimi i naftës bruto fillon të rritet

Çmimi i naftës është rritur gjatë tregtimit aziatik, sepse të gjithë janë të përqendruar në një konferencë energjike të madhe të Kores së Jugut duke filluar më vonë gjatë ditës.

Konferenca CERAWeek do të përfshijë ministrat e naftës nga vendet e OPEC-ut dhe aktorë të tjerë të rëndësishëm në industrinë e naftës. Shumë prej këtyre kompanive janë përgjegjëse për një rritje të madhe të prodhimit të naftës në Shtetet e Bashkuara që shtyn çmimet e naftës poshtë. SHBA është aktualisht prodhuesi i dytë më i madh i naftës në botë, pas Rusisë dhe pritet të prodhojë rreth 11 milionë fuçi në ditë deri në fund të vitit, shkruan Telegrafi.

Nga ana tjetër, OPEC ka arritur të bjerë dakord me Rusinë për të shkurtuar prodhimin e vendit në 1.2 milionë fuçi në ditë, gjë që ka ndihmuar në rritjen e çmimeve të naftës.

Aktualisht nafta Brent tregtohet me 64.77 dollarë me një rritje prej 0.62 për qind brenda 24 orëve.

Gjatë tregtimit aziatik çmimi i arit ka rënë. Pasiguria në Itali pas zgjedhjeve parlamentare të mbajtura dje dhe lufta e mundshme tregtare në rritje mbështesin çmimin e metalit të verdhë. Për momenti 0çmimi i arit për një gram është 42.62 dollarë.

SKA KOMENTE

Lini një përgjigjje