Dita botërore e popujve vendas

Dita botërore e popujve vendas

Dita Ndërkombëtare e Popujve Indigjenë të Botës festohet çdo vit më 9 gusht dhe ka për qëllim që të promovojë dhe mbrojtur të drejtat e popullsisë indigjene të botës.

Kjo ngjarje gjithashtu njeh arritjet dhe kontributet që njerëzit vendas bëjnë për të përmirësuar çështjet botërore siç është mbrojtja e mjedisit.

Festimi kësaj dite u vendos nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara në dhjetor të vitit 1994, duke shënuar ditën e takimit të parë të Grupit Punues të Kombeve të Bashkuara për Popullsitë Indigjene të Nënkomisionit për Promovimin dhe Mbrojtjen e të Drejtave të Njeriut në vitin 1982.

Njerëzit nga vende të ndryshme për këtë ditë inkurajohen të marrin pjesë në festimin e kësaj dite për të përhapur mesazhin e OKB-së mbi popujt indigjenë. Aktivitetet mund të përfshijnë forume edukative dhe aktivitete në klasë për të fituar një vlerësim dhe një kuptim më të mirë të popujve indigjenë.

SKA KOMENTE

Lini një përgjigjje