Haradinaj, Zemajt: Ka vdekur Jugosllavia, ‘Zoti të lasht shëndosh’

Haradinaj, Zemajt: Ka vdekur Jugosllavia, ‘Zoti të lasht shëndosh’

Mos pjesëmarrja në votim e Lidhjes Demokratike të Kosovës dhe Vetëvendosjes ka përplasur deputetët e këtyre partive me ata të pushtetit.

Deputeti Armend Zemaj theksoi se nuk marrin pjesë në votim, pasi është detyrë e pozitës që ta bëjë shumicën.

“Mos pjesëmarrja e jonë në ligje të caktuara është votim kundër, dhe kjo duhet të evidentohet sepse është pjesë edhe e procesverbalit edhe e përditshmërisë. Ju mund të siguroni dhe jeni të detyruar ta keni shumicën. Nëse e keni shumicën atëherë votat tona janë minore në raport me atë që ju duhet ta keni të evidentuara në statistikat e votimit”, tha Zemaj.

I menjëhershëm ka qenë reagimi i deputetit të AAK-së Daut Haradinaj, lidhur me Projektligjin për trajtimin e ndërtimeve pa leje.

“Unë e kuptoj që ka aleanca të brendshme mes serbëve dhe LDK-së. Por më çudit fakti që deputetët e LDK-së në komision kanë votuar për, dhe Lutfi Zharku, Besa Gaxherri kanë votuar për. Liburn Aliu e ka kryesuar këtë grup punues. Sa për informacion, dua t’iu them që ky ligj, Liburn nëse e kam gabim thuama, por ky ligj atakon mbi 73 për qind të qytetarëve të Kosovës dhe tash jemi duke folur për procedura. Por disa individ çuditërisht e vazhdojnë traditën e vjetër edhe shumë jam i lumtur që VV ka krijuar me LDK-në aleancë të fshehtë”, u shpreh Haradinaj.

Por kanë reaguar deputetët Liburn Aliu e Armend Zemaj.

“Rëndësinë e ligjit për trajtimin e ndërtimeve pa leje nuk kam pse e them, e thash më herët në emër të Komisionet. Vendimi për mos votim është veprim i yni politik që e arsyetoj shumë qartë Glauku. Ndërsa sa i përket Listës Serbe, atë e keni ju në Qeveri”, theksoi Aliu.

Ndërsa, deputeti Armend Zemaj theksoi se nuk po e kupton Haradinjan për çka është duke fol për çka i ka thënë se mos është duke parë ëndrra.

“Ne nuk ishim duke e shqyrtuar përmbajtjen e amendamenteve, dhamë qëndrim politik, por ky zotëria qenka zgjuar jerm dhe nuk e diti as për çka jemi duke folur, as çka jemi duke paraqitur këtu. Po flet për disa aleanca, disa takime në Bruksel, sigurisht ka parë ndonjë ëndërr të keqe është mirë ta shpjegoj, por këtu jemi në Parlament”, shtoi Zemaj.

Haradinaj përsëri i replikoi Zemajt, duke i thënë se tashmë ka vdekur Jugosllavia, raporton KP.

“LDK në komision ka qenë për, ka votuar për, Besa Gaxherri, Lutfi Zharku. Nëse ky zotëria në fjalë nuk është konsultuar me anëtarët e Komisionit dhe i vlerëson të parëndësishëm deputetët e vet unë nuk di qysh ka me i ditë ky. Por nuk me çudit fakti qysh ky nuk e din, unë e di vetëm një fakt, se janë të shqetësuar sepse po presin diçka tjetër, por ka vdekur Jugosllavia, Zoti të lashtë shëndosh Armend”, tha Haradinaj.

SKA KOMENTE

Lini një përgjigjje