Hartat historike janë në dispozicion online tani

Hartat historike janë në dispozicion online tani

Akademia Austriake e Shkencave ka digjitalizuar 380 harta historike nga “Koleksioni Woldan”.

Akademia Austriake e Shkencave (ÖAW) ka digjitalizuar dhe vënë në internet rreth 400 harta të vlefshme historike . Midis tyre janë sende unike si “kartela e ri-Woldan”, e cila u krijua pak përpara zbulimit të Amerikës . Skanimet me rezolucion të lartë geo referohen, kështu që ato mund të mbivendosen me hartat digjitale dhe krahasohen.

Hartat tani online janë nga ” Woldan Collection “. Avokati i Vienës dhe drejtori i vjetër i bibliotekës së Shoqërisë Gjeografike Erich Woldan (1901-1989) ishte një koleksionist i pasionuar i globuseve, hartave, atlaseve dhe punimeve të tjera gjeografike. Pas vdekjes së tij ai trashëgoi koleksionin e tij rreth 20,000 copë – sipas ÖAW një nga koleksionet private më të rëndësishme të Evropës Qendrore – Akademia.

Si pjesë e një projekti trevjeçar tashmë të përfunduar, më shumë se 380 fletë harta nga shekulli i 15-të deri në shekullin XX nga koleksioni i Woldan-it janë përpunuar shkencërisht dhe janë të arritshme në mënyrë digjitale. Skanimet me rezolucion të lartë mund të shihen dhe të shkarkohen.

SKA KOMENTE

Lini një përgjigjje