Investitorët nga Kina synojnë tregun gjerman

Investitorët nga Kina synojnë tregun gjerman

Dy javë më parë, Kancelarja gjermane Angela Merkel ngriti spektrin e ‘sfidës së madhe’ ndaj industrisë vendore të paraqitur nga Kina.

Takimi me këtë sfidë është vendosur në qendër të Berlinit, pas një investimi prej 9 miliardë dollarësh të miliarderit Li Shufu në ‘Daimler AG’ të Mercedes-Benz. Shfaqja e papritur e Shufu-s si aksioneri më i madh i makinave luksoze ekspozon një dilemë për administratën hyrëse të Merkel se cilat investime janë të mirëseardhura dhe çfarë të bëjmë për ata që nuk janë?, shkruan Bloomberg.

Kina ka investuar 11 miliardë dollarë në shumë shtete evropiane, duke i dhënë qasje të barabartë në tregun e saj. Investimet kineze në Evropë shkojnë nga porti kryesor i Greqisë drejt operatorëve të rrjetit elektrik, një lidhje hekurudhore me shpejtësi të lartë e planifikuar midis Beogradit dhe Budapestit, një urë në Kroaci dhe madje edhe klube italiane të futbollit. ‘Daimler AG’ është i fundit, në një linjë të gjatë të objektivave gjermane për investitorët kinezë.

SKA KOMENTE

Lini një përgjigjje