Ja si kuptohet mungesa e ujit në organizëm

Ja si kuptohet mungesa e ujit në organizëm

Goja  qëndron e thatë
Nëse ndjeni që ju është tharë fyti, konsumoni ujë menjëherë. Pirja e ujit lubrifikon gojën dhe fytin dhe e mban më të freskët.

Lëkura është e thatë
Lëkura e tharë është një nga shenjat e para të dehidratimit, të cilat mund t’ju shkaktojnë probleme më të mëdha. Nëse doni të ndaloni tharjen e lëkurës, gjëja e parë që duhet të bëni është të pini më shumë ujë.

Keni dhimbje shpine
Kockat përbëhen nga rreth 80% ujë. Uji është një nevojë për t’i mbajtur kockat tona sa më të hidratuara, sepse kështu mund të ecim vrapojmë dhe kërcejmë pa asnjë pengesë.

Ndiheni të lodhur
Kur trupi është i dehidratuar ai “huazon” ujë nga gjaku juaj. Mungesa e gjakut të hidratuar shkakton mungesë oksigjeni. Natyrisht mungesa e oksigjenit na bën të ndihemi të përgjumur dhe të lodhur.

Keni probleme me tretjen
Pa hidratimin e duhur fillon dëmtimi i brendshëm nga acidi i stomakut. Nga kjo shkaktohet mostretja në mënyrën e duhur

SKA KOMENTE

Lini një përgjigjje