Ja si ndryshon forma e barkut tuaj gjatë shtatzënisë

Ja si ndryshon forma e barkut tuaj gjatë shtatzënisë

Për një nënë të re, kur foshnja angazhohet dhe shkon më poshtë, është një shenjë vërtetë e mirë që foshnja po përgatitet të lind.

Por, para kësaj mund të keni vërjetur se po keni shumë dhimbje në pjesën e përparme dhe të prapme të legenit.

Vlen të theksohet se: Nëse ndjeni eshtrat e mëdha në hapësirën e legenit kjo ju jep edhe më shumë presion në shtatzëni për shkak se të gjitha janë të lidhura në një nyje.

Presioni që bënë bebja në mitër, bënë që kjo e fundit të ketë presion mbi abdomen prandaj, zgjerohet dhe kështu ndryshon gjatë kësaj periudhe, transmeton Gazeta Shneta.

Në këtë ndryshim ka të bëjë edhe me krijimin e hormoneve në mënyrë që t’i zbus këto rrëshqitje të trupit.

Pjesa më e vogël e legenit është buza, kjo copë është zakonisht kur foshnja shkon poshtë në javën e 36 të shtatzënisë.

Kjo pa dyshim është shenjë e mirë, sepse nëse foshnja ka kaluar nëpër këtë pjesë atëherë e ka më të lehtë edhe lindjen./Gazeta Shneta/

SKA KOMENTE

Lini një përgjigjje