Jeremiq: Serbia nuk duhet të zgjedhë mes Kosovës dje BE-së

Jeremiq: Serbia nuk duhet të zgjedhë mes Kosovës dje BE-së

Presidenti i Partisë Popullore në Serbi, Vuk Jeremiq tha se Serbia nuk duhet të zgjedhë midis Kosovës dhe Bashkimit Evropian sepse, siç tha ai, anëtarësimi në BE nuk është e arritshme në të ardhmen e parashikueshme, pasi nuk ka vullnet politik për zgjerim në Bruksel.

“Është e vërtetë se vështirë se mund të imagjinohet që Serbia do të pranohet në BE me një problem të pazgjidhur të Kosovësr, por është gjithashtu e vështirë të imagjinohet që Serbia t`i bashkohet BE-së edhe nëse e zgjidh atë. Është plotësisht e qartë se aktualisht nuk ka vullnet politik në Evropë për të pranuar anëtar të rinj, pavarësisht nëse kanë çështje territoriale të hapura apo jo, “tha ai në një intervistë për  televizionin shtetëror të Kinës CGTN, transmeton Klan Kosova.

SKA KOMENTE

Lini një përgjigjje