“Kanabistët” me strategji të re, grupet kriminale synojnë ambientet e mbyllura

“Kanabistët” me strategji të re, grupet kriminale synojnë ambientet e mbyllura

Drejtuesit e policisë besojnë se grupet kriminale këtë vit do mundohet të përdorin ambientet e mbyllura për kultivimine kanabisit.

Ndaj për këtë arsye, drejtrori i përgjithshëm i policisë Ardi Veliu përmes një urdhri të siguruar nga Top-Chanel ka urdhëruar 12 drejtoritë e qarqeve të kontrollojnë çdo ambient me risk të lartë për kultivimin e hashashit.
Depo, tunele apo kapanone të mëdha, janë kryesoret që dyshohen se mund të kthehen në sera të mbyllura. Grupet e policisë po ushtrojnë kontrolle në sera, depo, ish repate ushtarake dhe godinave e banesave të braktisura. Për shkak të kontrollit të territorit dhe vështirësisë për mbjelljes në tokë të hapur, kultivimi në ambiente të mbyllura shikohet si e vetmja mënyrë për të vijuar aktivitetin. Për inspektimin e masave në çdo qark Veliu ka deleguar në çdo drejtori nga një drejtues departamenti nga drejtoria e përgjithshme.

Gjatë vitit 2017 policia zbuloi dhjetra laboratore të prodhimit të kanabisit disa prej të cilëve me llampa dhe teknologji të përparuar. Rasti më flagrant ishte fare pranë aeroportit “Nënë Tereza”, por edhe në zonën e Shkozës në kryeqytet.

SKA KOMENTE

Lini një përgjigjje