Kundërshtohet taksa për Rrugën e Kombit

Kundërshtohet taksa për Rrugën e Kombit

Prej të dielës ka nisur testimi i aplikimit të taksës për të kaluar në Rrugën e Kombit.

Kushdo që kalon Rrugën e Kombit do të obligohet të paguajë 5 euro një drejtim me veturë, ndërsa 10 euro me mjete të rënda. Kaq euro duhet të paguajë edhe nëse ktheheni në të njëjtën rrugë.

Qarkullimi me pagesë pritet të fillojë më 15 prill. Ndaj kësaj takse të vënë nga institucionet e Shqipërisë, ka reaguar ministri i Infrastrukturës, Pal Lekaj, i cili ka thënë se do t’i drejtohet me një shkresë autoriteteve shqiptare për të zbritur këtë taksë.

“As një konsultë nuk kanë bërë me Kosovën. Është dashur të paktën të bisedojnë dhe të na tregojnë për këtë taksë Të hënën, do t’ua bëj një shkresë zyrtare për një takim dhe të shohim…”, ka thënë Lekaj, duke shtuar se është taksë e madhe për shqiptarët”, ka thënë Lekaj për “Express”.

SKA KOMENTE

Lini një përgjigjje