Kurz: Austria e ka pranuar Kosovën dhe ky qëndrim nuk do të...

Kurz: Austria e ka pranuar Kosovën dhe ky qëndrim nuk do të ndryshoj

Kancelari austriak Sebastian Kurtz ka thënë sot se Austria e ka pranuar pavarësinë e Kosovës dhe ai qëndrim nuk do të ndryshojë.

Ai para mbedhjes së Qeverisë ka thënë se Austria është mik i Kosovës dhe mbështet Ballkanin Perëndimor e po ashtu normalizimin e marrëdhënieve mes Kosovës dhe Serbisë.

Deklarata e Kurtz vjen pasi që zëvendësi i tij Heinz-Christian Strachea deklaruar për mediat serbe Se Kosova është pjesë e Serbisë.

SKA KOMENTE

Lini një përgjigjje