Lajm jo i mirë. Ndalohet përdorimi i telefonëve në rrugë

Lajm jo i mirë. Ndalohet përdorimi i telefonëve në rrugë

Honolulu është bërë shteti i parë amerikan që i ndalon këmbësorët që të shkikojnë në telefonët e tyre mobilë, që të dërgojnë mesazhe apo të përdorin pajisje digjitale përderisa janë duke e kaluar rrugën.

Kjo masë, e cila do të hyjë në efekt në tetor, ka për synim reduktimin e lëndimeve dhe vdekjeve që vijnë nga “ecja e shpërqendruar” shkruan BBC, transmeton Klan Kosova.

Kundërvajtësit që kapen duke shikuar në këto pajisje, përfshirë laptopë e kamera digjitale, do të dënohen me gjoba që variojnë nga 15 dollarë deri në 35 dollarë.

Thirrjet urgjente për shërbime emergjente bëjnë përjashtim nga kjo ndalesë.

SKA KOMENTE

Lini një përgjigjje