Lind gjarpri me dy koka dhe dy zemra

Lind gjarpri me dy koka dhe dy zemra

Një gjarpër ka lindur me dy koka dhe dy zemra.

Boa, 2 javëshe, është shfaqur në një program në National Geographic.

Dy kokat dhe zemrat e gjarprit dalin nga një trup i përbashkët dhe arrijnë të kontrollojnë veçmas hapësirën e tyre dhe lëvizin me lehtësi gjuhën.

Gjarpri është unik në atë që mund të ketë gjithashtu dy sisteme të tretjes. Dr. Thielen e zbuloi këtë pas kalimit të tubave poshtë ezofagut në çdo kokë.

“Nëse ka dy sisteme të tretjes, atëherë mund të na duhet të sigurojmë të ushqyerit për të dy gjarpërinjtë”, shton ajo, duke vënë në dukje se kjo e bën më të vështirë që gjarpri të mbijetojë. “Shumica e gjarpërinjve të lindur si kjo vdesin sepse … ata nuk mund të marrin ushqimin e duhur, ata ndajnë veshkat, ose nuk mund të pastrohen normalisht”.

SKA KOMENTE

Lini një përgjigjje