Moti i nxehtë na bën më agresiv dhe më me stres, kjo...

Moti i nxehtë na bën më agresiv dhe më me stres, kjo është arsyeja

Njerëzit me të vërtetë ndihen më agresiv dhe të shqetësuar kur është një mot i nxehtë, kanë treguar hulumtimet e reja.

Një studim ka gjetur që hormonet e stresit rriten së bashku me termometrin.

Zbulimi hedh dritë të freskët në një fenomen që ka shkencëtarët ishin për kohë të gjatë duke u marrë me të.

Përkufizohet si “dëshpërimi i verës” ekziston një pasqyrë e provave nga dekadat e fundit që lidh ekspozimin e nxehtësisë ndaj agresionit, vetëvrasjes dhe dhunës.

Tani një ekip polak e ka gjetur këtë duke thënë se nivelet e hormonit të kortizolëve janë më të ulëta në dimër sesa në verë, dhe rritja e nxehtësisë ka efekt edhe te ne duke na bërë më agresiv.

Kjo mund të ketë implikime për shëndetin publike, sepse kimikali është jetik për rregullimin e sheqerit, kripës dhe lëngjeve në të gjithë trupin.

Dominika Kanikoëska, një patofiziologe në Universitetin e poznanit të Shkencave Mjekësore, tha se të dhënat origjinale që nxehtësia është e lidhur me armiqësinë kanë ardhur nga statistikat e krimit.

Analizat vunë në dukje se ngjarjet q përfshijnë dhunën u rritën në verë- veçanërisht kur ishte më ngrohtë se mesatarja.

SKA KOMENTE

Lini një përgjigjje