Në finaljen në mes Prishtinës e Beogradit-Krahina e Preshevës të mos mbetët...

Në finaljen në mes Prishtinës e Beogradit-Krahina e Preshevës të mos mbetët e diskriminuar!

Shkruan: Refik HASANI Në bisedimet dhe në arritjen e një marrëveshje finale në mesë të Prishtinës dhe Beogradit, është e pashmangshme edhe çështja e pazgjidhur e shqiptarëve në Komunat, Medvegjë, Bujanoc dhe Preshevë. Nuk mund të kërkohet arritja e një marrëveshje finale në mes të Prishtinës dhe Beogradit, deri sa shqiptarët vazhdojn të mbetën të diskriminuar në tri komuna e Krahinës son. Reciprociteti është dashur të vlen që nga fillimi i bisedimeve, por kjo nuk ka ndodhur nëmungesë të një platform dhe strategji të hartuar nga epspertëtë eminent. Prishtina zyrtare tërësisht do të duhej ndërroj qasjen dhe kursin e ndjekur ndaj raportit me Beogradin. Deri më tani nu ka patur asnjë qëndrim të ndërtuar lidhur me Refendumim dhe luftën e UÇPMB-ës dhe dëbimin, zhvendosja nga kjo Krahinë Shqiptare. Nuk jan të lehta bisedimet dhe mbyllja e një konflikti herë i ngrir dhe herë i armatosur. Finaljen në mes Prishtinës e Beogradit nuk ka si mbyllet pa u përfshir edhe shumë çështje që ndërlidhen në mesë të dy popujve më të mëdhenjë në numër në këtë pjesë të Ballkanit dhe më gjërë. Raportet shqiptaro-serbe, ende jan një armëpushimi shekullor i pa shpallur!?.

SKA KOMENTE

Lini një përgjigjje