Nis rinovimi i 12 ndërtesave publike, projekti kushton 2.3 milionë euro

Nis rinovimi i 12 ndërtesave publike, projekti kushton 2.3 milionë euro

Në kuadër të projektit për efiçiencë të energjisë dhe energji të ripërtërishme, do të rinovohen 12 ndërtesa publike. Ky projekt do të kushtojë 2.3 milionë euro.

Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Valdrin Lluka, ka thënë se ndër prioritetet kryesore që është caktuar në ministrinë që drejton, është efiçienca e energjisë dhe energjia e ripërtërishme.

Ndërsa ministri i Shëndetësisë, Uran Ismaili, ka deklaruar se efiçienca e energjisë dhe energjia e ripërtërishme janë sektorë në të cilët duhet që të ketë investime.

Në anën tjetër, shefi i Bankës Botërore për Kosovë, Marco Mantovanneli, ka thënë se ky është projekt do të sigurojë jetë më të shëndetshme për qytetarët dhe do të mundësojë kursim të energjisë.

SKA KOMENTE

Lini një përgjigjje