Pacolli mban fjalim në takimin e Koalicionit Botëror kundër ISIS-it

Pacolli mban fjalim në takimin e Koalicionit Botëror kundër ISIS-it

Zëvendëskryeministri i Parë njëherit ministër i Punëve të Jashtme, Behgjet Pacolli, po merr pjesë dhe do t’i adresohet me një fjalim takimit ministerial të Koalicionit Botëror kundër ISIS-it, i cili po mbahet sot në Kuvajt.

Ky takim, ka për qëllim që të koordinojë përpjekjet e shteteve anëtare në përballjene tyre me kërcënimet terroriste, jo vetëm në Siri dhe Irak, mirëpo gjithashtu në gjithë botën.

Konferenca do të bashkë-drejtohet nga Zëvendëskryeministri dhe Ministri i Jashtëm i Shtetit të Kuëait-it,Sheikh Sabah Al-KhaledAl-Sabahanddhe Sekretari Amerikan i Shtetit RexTillerson.

Në margjina të këtij takimi, kryediplomati kosovar është takuar me shumë homologë të tij nga vende të ndryshme të botës, duke përfshirë Sekretarin amerikan, RexTillerson, Përfaqësuesen e Lartë të Bashkimit Evropian për Politikë të Jashtme dhe Siguri, Federica Mogherini, si dhe Ministrat e Jashtëm të Jordanisë, Libanit, Katarit dhe të tjerë.

Ministrat e Jashtëm dhe zyrtarë të tjerë të lartë shtetërorë të 74 parterëve të Koalicionit Global kundër ISIS-it, që përfshinë shtetet anëtare dhe Organizata Ndërkombëtare, janë takuar në Kuëait, që të riafirmojnë vendosmërinë në këtë qëllim.

SKA KOMENTE

Lini një përgjigjje