Personi i parë që do të shkelë në Mars duhet të jetë...

Personi i parë që do të shkelë në Mars duhet të jetë grua

Një inxhiniere e lartë e NASA-s ka bërë me dije se personi i parë që do t’i vendosë këmbët në Mars duhet të jetë një grua.

Allison McIntyre vuri në dukje se 12 personat që kanë ecur në Hënë ishin burra. Ajo beson se gratë duhet të jenë në frontin e parë kur agjencia t’i dërgojë misionet e para njerëzore në planetin e kuq.

Ka kaluar më shumë se gjysmë shekulli që kur Rusia dërgoi femrën e parë në hapësirë dhe 40 vjet që kur NASA zgjodhi astronauten e parë femër.

SKA KOMENTE

Lini një përgjigjje