Pozita më e mirë për gjumë gjatë “atyre ditëve”

Pozita më e mirë për gjumë gjatë “atyre ditëve”

Ja ç’thonë mjekët se cila është pozita më e mirë për gjumë gjatë menstruacioneve.

Gjatë menstruacioneve femrat shpesh ndihen sikur më mirë është të dalin nga lëkura e vet, kështu që edhe gjërat më të zakonshme përnjëherë bëhen më të vështira se zakonisht.

Kur është fjala për gjumin, ekzistojnë dy mundësi: ose do të ndieni sikur më me dëshirë do t’i kaloni ato ditë në gjumë, apo që do të jetë problem edhe gjetja e pozitës në të cilën do të ndihen relativisht rehat, transmeton Telegrafi.

Sido që të veproni, probabiliteti që çdo gjë do të shkojë ashtu siç duhet, derisa stomaku juaj nuk do të dhemb dhe që tekefundit nuk do të ndieni që “ato ditë të muajit” janë dukshëm të vogla.

Pra, si të rregulloheni kur vjen koha e gjumit?

Gjinekologët rekomandojnë pozitën fetale.

Në të vërtetë, kur flenë në këtë pozitë, pra, në krah, në mënyrën që këmbët të jenë të lakuara në gjunjë dhe afër stomakut, zvogëlojnë presionin në muskuj dhe abdomen, gjë që do të zbusë ngërçet.

Veç kësaj, janë të vogla shanset që diçka të rrjedhë, pasi që këmbët t’i keni të mbledhura.

Sipas një sondazhi të organizuar nga specialisti i gjumit Dr. Chris Idzikowski, autor i librit “Mëso të flesh mirë”, 41 përqind e njerëzve flenë kështu. /Telegrafi/

SKA KOMENTE

Lini një përgjigjje