Pr.ligji/ Kush ka dron në përdorim, duhet të pajiset me leje të...

Pr.ligji/ Kush ka dron në përdorim, duhet të pajiset me leje të posaçme

A picture taken on March 14, 2017 in the northern Iraqi city of Mosul shows a drone carrying two grenades flying in a test flight by Iraqi forces which aim to use it against Islamic State (IS) group fighters. IS have used small drones to drop explosives on advancing Iraqi forces since they launched the battle to retake the whole of Iraq's second city in October. But now, Iraqi forces have adopted the terrifying tactic, equipping their own remote-controlled devices with 40-mm grenades. / AFP PHOTO / ARIS MESSINIS

Të gjithë personat që kanë në përdorim dronë do të duhet të pajisen me një leje të posaçme. Autoriteti i Aviacionit Civil është duke draftuar rregulloren për këto pajisje, e cila do të synojë rregullimin e këtij aktiviteti për qiej më të sigurt.

Dokumenti, raporton Scan është në fazë diskutimesh dhe ende nuk janë përcaktuar detajet që do të ndiqen, por referuar rregulloreve të Bashkimit Evropian, marrja e këtyre lejeve nuk njeh kufizim, por thjesht synon regjistrimin e personave që i kanë në përdorim këto pajisje.

Gjithashtu, rregulloret e BE-së përcaktojnë edhe vende, ku është i kufizuar përdorimi i dronëve sikurse mund të jenë aeroportet apo zona ushtarake. Pajisja me leje nuk parashikon tarifa aplikimi, çka sugjeron se ky proces do të jetë falas.

SKA KOMENTE

Lini një përgjigjje