Presidenti ua sugjeron Platformën partive parlamentare, por jo vetes

Presidenti ua sugjeron Platformën partive parlamentare, por jo vetes

Presidenti Hashim Thaçi ua ka sugjeruar partive parlamentare Platformën e dialogut të prezantuar nga pasardhësi i tij në krye të PDK-së, aktualisht kryetari i Kuvendit, Kadri Veseli.

Por nuk ka treguar nëse, si prijës në dialog do ta mbështesë këtë dokument në fazën finale të dialogut me Serbinë, e cila rinis këtë të mërkurë, shkruan sot Koha Ditore.

“Presidenca me kujdes analizon çdo dokument apo platformë që ka të bëjë me dialogun, të cilat propozohen dhe bëhet publike nga partitë politike, shoqëria civile etj. Platforma e propozuar nga kryetari i Kuvendit të Kosovës, respektivisht nga kryetari i PDK/së, z. Kadri Veseli, gjithashtu është marrë në konsideratë dhe është analizuar”, shkruan në përgjigjen e Zyrës për informim të Presidencës.

Presidenca ka thënë se mirëpret dhe e çmon çdo ide, propozim apo dokument që synon ndërtimin e konsensusit politik në kuadër të procesit të normalizimit të marrëdhënieve ndërmjet Kosovës dhe Serbisë.

SKA KOMENTE

Lini një përgjigjje