Pse nuk duhet ta merrni telefonin kur shkoni në banjë

Pse nuk duhet ta merrni telefonin kur shkoni në banjë

Në fakt, ka një shans që po e lexoni këtë artikull në tualet! Sipas një sondazhi të kryer në “Gjendjen e Mediave: Raporti i Mediave Sociale” të Nielsenit, 90% e njerëzve i marrin telefonat e tyre në banjë.

Por a e dini se kur e përdorni telefonin në banjë ju jeni duke e rrezikuar shëndetin tuaj? Është në të vërtetë një zakon që do të ballafaqohet me funksionet trupore dhe shëndetin tuaj të përgjithshëm. Doni dëshmi? Këtu ju keni të gjitha dëshmitë që ju duhet të dini për të ndaluar përdorimin e telefonave tuaj në banjë menjëherë.

1. Thuaj përshëndetjet për salmonelën, E.coli dhe C ndrysh.

Nëse po pyesni se kush ose çfarë janë këto, ata janë miqtë tuaj më të mirë që gjenden përgjithësisht rreth komoditetit të banjës. “Ju mund të gjeni lehtësisht qindra baktere në faqe, së bashku me kërpudhat dhe maja”, tha mikrobiologu dhe autori Jason Tetro. “Shumica janë të padëmshme, por shumë prej tyre janë patogjene të mundshme që mund t’ju bëjnë shumë të sëmurë”.

Dhe nëse doni të gjeni disa të këqija, vazhdoni ta përdorni telefonin për një kohë të gjatë. Shumë sipërfaqe banjo, si p.sh. urinale, vende tualeti, vegjë, lavamanë dhe rubineta janë të mbuluara me germa dhe rreziku i kontaminimit të telefonit bëhet më i madh kur i përdorim ato për një kohë të gjatë në banjë.

3. Jepini trurit tuaj një pushim.

Sipas një studimi të Thrillist, 25 vetë të anketuar përdorën tualetin me telefonat e tyre për çdo gjë në mes 15 deri 45 minuta, duke shpenzuar mesatarisht 25 minuta për çdo ditë. Por pa telefon, asnjë prej tyre nuk kaloi më shumë se 10 minuta në banjo.

“Ndoshta gjëja më e keqe për produktivitetin tënd duhet të jetë në telefonin tuaj në banjë”, tha trajneri i autorit dhe produktivitetit Peter Bregman. “Nëse kurrë nuk e lini trurin tuaj të relaksohet, kurrë nuk do të zgjidhni problemet më të thella krijuese që janë në fund të fundit më të rëndësishme sesa t’i përgjigjeni një email brenda pesë minutave. Këto momente të mërzitshme, të cilat gjithnjë e më shumë po humbasin ndihmojnë trurin tonë të shqyrtojmë ndërprerjet e mendimeve tona dhe këtu vijnë pothuajse të gjitha idetë tona më të mira dhe më kreative”.

3. Hemorroidet mund t’ju godasin së shpejti.

“Kur qëndroni në tualet për më shumë se 20, 30, 40 minuta, ju jeni duke bërë presion të panevojshëm në rektum, gjë që mund të shkaktojë hemorroidet dhe të bëjë ndonjë hemorroide ekzistuese më keq se ç’ësht”, tha Dr Partha Nandi, krijues dhe mikpritës i çmimit fitues Emmy, shfaqje gastro-centrike.

Thjesht, mos e përdorni telefonin në banjo!

SKA KOMENTE

Lini një përgjigjje