Rastësi apo ngjarje të çuditshme

Rastësi apo ngjarje të çuditshme

Me siguri keni dëgjuar për dy nga personat më të rëndësishëm të historisë amerikane: Abraham Lincoln dhe John F. Kennedy. Por a mund t’i shpjegoni këto ‘rastësi’ apo ngjarje të çuditshme që i lidh këta dy persona mes vete? Unik Portal ju sjellë një listë që do t’iu bëjë të habitur.

Abraham Lincoln u zgjodh në kongres më 1846.
John F. Kennedy u zgjodh në kongres më 1946.

Lincoln u zgjodh President më 1860.
Kennedy u zgjodh President më 1960.

Gratë e dy presidentëve humbën nga një fëmijë në Shtëpinë e Bardhë.

Dytë u qëlluan për vdekje në një të premte.

Dytë u qëlluan në kokë.

Tani do të bëhet edhe më e çuditshme.

Sekretarja e Lincoln quhej Kennedy.

Sekretarja e Kennedy quhej Lincoln.

Dytë u vranë nga jugorët.

John Wilkes Booth, që vrau Lincoln, kishte lindur më 1839.

Lee Harvey Oswald, që vrau Kennedy kishte lindur më 1939.

Ende më e çuditshme.

Lincoln u qëllua në një teatër të quajtur “Ford”.

Kennedy u qëllua në një veturë “Lincoln” nga marka “Ford”.

Një javë para se të qëllohej Lincoln ishte në Monroe, Maryland,

Një javë para se të qëllohej Kennedy ishte me Marylin Monroe.

Lincoln u qëllua në një teatër dhe vrasësi u largua për në depo.

Kennedy u qëllua nga një depo dhe vrasësi iku në teatër.

SKA KOMENTE

Lini një përgjigjje