Reçica në Uashington merr mbështetjen e plotë të Amerikës për Kosovën

Reçica në Uashington merr mbështetjen e plotë të Amerikës për Kosovën

Ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, Skender Reçica, në kuadër të qëndrimit të tij në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, ka vazhduar vizitën në Uashington.

Me këtë rast,  ai i shoqëruar nga Ambasadorja e Kosovës në Uashington, Vlora Çitaku, u prit në takim në Departamentin Amerikan të Shtetit nga znj.Susan K. Falatko, drejtoreshë e Zyrës për Çështje të Evropës Jugore dhe të Mesme.

Ministri i shprehi Fatalkos falënderimet për ndihmën që SHBA-të i kanë dhënë Kosovës në të gjitha fazat e shtetndërtimit.

Ai e njoftoi për gjendjen socio-ekonomike në Kosovë ku theksoi se shteti ynë po ballafaqohet me disa vështirësi, sidomos me shkallë të lartë të papunësisë, e cila është një sfidë që duhet adresuar shpejt.

Temë diskutimi në mes tyre  ishte edhe procesi i dialogut në mes të Kosovës dhe Serbisë  si dhe formimi i Ushtrisë së Kosovës.

“Jemi në fazën përfundimtare të dialogut dhe jemi optimist në arritjen e një konsensusi nacional me përbërje të të gjitha partive politike në vend, në mënyrë që të kemi një zgjidhje të pranueshme”, tha Reçica.

Ndërkaq sa i përket formimit të ushtrisë, ministri tha se besojnë që brenda pak kohësh Kosova do ta ketë ushtrinë e saj dhe në këtë pikë kërkoi edhe mbështetjen e SHBA-ve.

Ai gjithashtu foli edhe rreth procesit të integrimeve euroatlantike të Kosovës dhe të integrimit në organizata të rëndësishme ku bëri me dije se Kosova nuk ka alternativë tjetër, përpos integrimit në familjen Evropiane.

Zyrtarja amerikane ofroi mbështetjen dhe gatishmërinë e plotë të SHBA-ve për të ndihmuar Kosovën sidomos në fushën socio-ekonomike, por gjithashtu në të gjitha çështjet për të cilat u diskutua në takim, transmeton Klan Kosova.​

SKA KOMENTE

Lini një përgjigjje