Reforma shtetërore të jetë e guximshme dhe strategjike

Reforma shtetërore të jetë e guximshme dhe strategjike

Koordinatori Nacional për Reforma Shtetërore, Besnik Tahiri, ka kërkuar që reforma shtetërore të jetë e guximshme, afatgjatë dhe strategjike. Në këtë intervistë dhënë për gazetën “Epoka e re”, ai ka pranuar se administrate në vendin tonë ka të meta.

Sipas tij, ka shumë pabarazi në hierarki institucionale, funksione publike dhe në paga. Tahiri ka folur edhe për formimin e Asociacionit të Komunave me Shumicë Serbe, duke thënë se nuk do të ketë kurrfarë koncesionesh në këtë proces.

Sipas tij, asociacioni do të jetë në plotësi me vendimin e Gjykatës Kushtetuese.

“Drafti apo statute që do të hartohet do t’i dërgohet për vendim final Gjykatës Kushtetuese të Kosovës e cila do të bëjë vlerësimin kushtetutshmërisë”, ka thënë Tahiri.

SKA KOMENTE

Lini një përgjigjje