Shishja antike e verës shitet për 103 mijë euro

Shishja antike e verës shitet për 103 mijë euro

Drejtpërdrejt nga vreshtat e Juras rurale të kohës së mbretit Louis XVI vjen shishja e verës “Vin Jaune”, e cila është shitur në një ankand për 103 mijë e 700 euro.

Shitja e saj dhe dy shisheve të tjera të të njëjtës lloj (p.sh. 1774 e shitur për 76,250 dhe 73,200 euro) u zhvillua në Arbois, një komunë në departamentin e Juras, në rajonin Burgundy-Franche-Comte.

Tre shishet, të cilat mund të jenë më të vjetrat në qarkullim, përmbajnë një verë të prodhuar nga oenologu Arbois Anatoile Vercel (1725-1786) dhe ishin në posedim të pasardhësve të tij. Blerësit e tyre janë shtetas kanadezë.

SKA KOMENTE

Lini një përgjigjje