Thaçi: Demonstratat e ’81-shit, një ndër faqet më të ndritura të historisë...

Thaçi: Demonstratat e ’81-shit, një ndër faqet më të ndritura të historisë së Kosovës

Presidenti i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi, ka thënë se demonstratat e vitit 1981 janë një ndër faqet më të ndritura të historisë së re të Kosovës.

“Më 11 Mars 1981 filloi demonstrata e parë e studentëve të Universitetit të Prishtinës, për t’u pasuar me protesta dhe demonstrata popullore anembanë Kosovës me kërkesën themelore për avansimin statusit politik të Kosovës në nivel të Republikës. Prej vitit 1981 deri më 1999 nuk rreshti asnjëherë rezistenca për liri dhe pavarësi të Kosovës, me forma nga më të ndryshmet, prej asaj paqësore deri tek ajo e armatosur e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës. Demonstratat e vitit 1981 janë një ndër faqet më të ndritura të historisë së re të Kosovës”, ka shkruar Thaçi në llogarinë e vet në “Facebook”.

SKA KOMENTE

Lini një përgjigjje