Tri gjërat që po ua shkatërrojnë shëndetin

Tri gjërat që po ua shkatërrojnë shëndetin

Kripa, sheqeri dhe stresi. Këto janë 3 gjërat të cilat po ju shkaktojnë problem të mëdha më shëndetin.

Mungesa e vetëkontrollit dhe zgjedhja e gabuar e stilit të jetesës na bëjnë të ndjeshëm ndaj sëmundjeve të ndryshme kërcënuese për jetën.

Kripa: “E keqja e nevojshme” – A mund të imagjinoni ushqimin tuaj pa kripë? Është thelbi i të gjitha ushqimeve tona.

Ndihmon në mbajtjen e lëngjeve në trup dhe ruajtjen e niveleve të pH të gjakut. Por, sasia e tepruar e kripës në ushqimet që konsumojmë mund të kenë efekte të dëmshme në shëndetin tonë.

Sheqeri: “Tundimi mëkatar” – Vetëm mendimi i ushqimeve me sheqer mund ta bëjë idenë jashtëzakonisht të vështirë për të rezistuar. Sheqeri është gjithashtu një burim i madh i energjisë, por konsumi i tepërt i sheqerit mund të ketë efekte negative në metabolizmin tonë dhe mund të çojë në të gjitha llojet e ndryshme të sëmundjeve. Konsumimi i tepruar I sheqerit është gjithashtu një nga arsyet kryesore të shtimit në peshë.

Stresi: Vrasësi i ngadalshëm – Stili i jetës jashtëzakonisht dinamik sot na pamundëson që të përqendrohemi në shëndetin tonë. Stresi mund të jetë armiku ynë më i madh që shkakton disa problem shëndetësore. Ndikon në nivelin tonë të energjisë, dëshirën për të punuar, relaksuar, dhe paqen tonë të mendjes, lumturisë dhe shëndetit fizik.

SKA KOMENTE

Lini një përgjigjje