Ushtrimet që ju nevojiten për një tru të ri

Ushtrimet që ju nevojiten për një tru të ri

Truri duhet të mbahet gjithmonë në trajnim në mënyrë që të funksionojë në mënyrë të përkryer. Vetëm disa ushtrime janë të mjaftueshme për të marrë një rezultat të habitshëm.

Truri nuk është një muskul, por duhet të mbahet në stërvitje në mënyrë që të funksionojë në mënyrë të përkryer. Sa më shumë ta përdorni, aq më shumë ju mund të zhvilloni lidhje dhe aftësi që janë në gjendje të habisin. Mjafton të thuhet se ekzistenca e një lidhjeje të vërtetë midis shëndetit të trurit dhe plakjes është demonstruar. Duke e aktivizuar atë në mënyrën e duhur, mund të sjelli ndryshime në strukturën fizike të trurit dhe ta mbaj atë zgjuar dhe aktiv.

Trajnimi i mendjes ndryshe nga aktivitetet që bëjmë në palestër mund të bëhet në çdo kohë. Në fillim do të jetë komplekse dhe shumë ushtrime do të jenë të lodhshme, por me kalimin e kohës, mendja do të fitojë elasticitetin e nevojshëm për të punuar më mirë dhe në një mënyrë efikase, duke sjellë përfitime edhe në aktivitetet e përditshme.
Në vijim janë 10 këshilla për aktivitetet që përdoren për të aktivizuar trurin dhe për të thyer monotonin që shpesh na rrethon.Duke ushtruar mendjen ne do të kemi të pikëpamje të reja dhe aftësi për të dhënë gjëra të reja emocionale.

1. Kombinoni fjalët dhe ngjyrat
Është një ushtrim që do të duket i parëndësishëm, por, sapo ta provoni, e kuptoni dobinë e tij. Vetëm merrni disa letra dhe lapsa me ngjyrë. Në çdo letër duhet të shkruani emrin e një ngjyre duke përdorur ngjyrë tjetër .Sapo të mbaroni, duhet t’i lexoni shpejt, duke u kujdesur që të mos i bashkëngjitni ngjyrën që keni përdorur me emrin. Për ta bërë këtë ju do të duhet të përqendroheni, duke përdorur aftësitë tuaja mendore në maksimum.

2. Lëvizni djathtas me majtas
Në varësi të asaj që është dora juaj dominuese, rekomandohet që të përpiqeni të shkruani disa fjali çdo ditë duke përdorur dorën tuaj tjetër. Në fillim do të jetë e vështirë por më vonë do të bëheni gjithnjë e më të shkathët, me përmirësime në drejtshkrim.

3. Lozni me kujtesën
Kush nuk mban mend një nga lojërat më argëtuese gjatë fëmijërisë dhe adoleshencës? Është koha për të hequr pluhurin për të luajtur me miqtë, nipërit ,shoqet etj. Gjeni figurat identike, duke kujtuar saktësisht se ku ata ishin të pozicionuar, do të ndihmojë për të trajnuar kujtesën dhe për të parandaluar plakjen e trurit. Ju nuk duhet të dekurajoheni në fillim, sepse do të përmisoheni pas disa lojërave. Gjithashtu lojra të tjera të dobishme për aktivitetin e mendjes janë fjalëkryqet dhe sudoku.

4. Argëtohuni me numrat
Luajtja me numra është një nga mënyrat më efektive për ta mbajtur trurin aktiv dhe për të na bërë më bashkëpunues me atë që ndodh rreth nesh. Në librin fuqia magjike e numrave, ChaSeo Rules Institute ,konfirmon se kodet numerike nuk janë themeli i mjekësisë orientale por ndihmon lidhjen me sistemin nervor duke stimuluar fusha të ndryshme të trurit dhe qarqet ndijore dhe njohëse që lidhen me organet e ndryshme, duke lejuar kështu modifikimin dhe rivitalizimin e lidhjeve nervore.

5. Zgjero shqisat
Vizioni është kuptimi që ne përdorim më së shumti dhe është gjithashtu më i zhvilluari. Megjithatë, është e rëndësishme të aktivizoni dhe përsosni të tjerët, t’ju lejojnë të trajnoni të gjitha burimet që kemi në dispozicion. Vetëm bëni aktivitete të vogla të përditshme me sytë tuaj të mbyllur, duke u përqendruar në shqisat e tjera, ndërsa ndjeni natyrën, gjërat dhe njerëzit.

6. Shkruani një tregim të shkurtër
Leximi dhe shkrimi, ju e dini, ndihmon që mendja të jetë aktive. Por përpiquni të shkruani një tregim me vetëm dhjetë fjalë, duke u përpjekur të kuptoni atë që prodhohet, sigurisht që nuk është e thjeshtë, por ju lejon të përdorni plotësisht kreativitetin.

7. Vëzhgoni (vërtet!)

Ne shpesh shohim, por nuk vëzhgojmë .Sa herë ndodh, pas një takimi, të mos kujtojmë se si ishte veshur një person ose detajet e vendit ku kaluam një mbrëmje të tërë?
Për tustërvitur, merrni një pamje nga një revistë me plot detaje dhe objekte, vëreni atë për 30 sekonda dhe pastaj hiqni atë, duke u përpjekur të përshkruani në një fletë të gjitha objektet që mbani mend.

SKA KOMENTE

Lini një përgjigjje