Vijnë kundërshtimet e para për NewsFeed-in e ri të Facebook-ut, “bllokohen” mediat!

Vijnë kundërshtimet e para për NewsFeed-in e ri të Facebook-ut, “bllokohen” mediat!

Planet e Mark Zuckerbergut për rrjedhjen e lajmeve në Facebook u takuan me kritika fillestare.
Profesori i gazetarisë amerikane Jeff Jarvis postuar një shkrim në blog. Facebook nuk mund të heqë dorë nga përgjegjësia e saj, e cila është marrë si një furnizues i rëndësishëm i lajmeve dhe informacionit në shoqëri. Duke se Mark Zuckenberg ka frikë nga mediat, dhe tashmë në tepihun e kuq po i vendos shoqërinë dhe po i largon mediat nga ky piedestal.

Miqtë në vend të mediave
Themeluesi i Facebook Zuckerberg ka njoftuar natën e së premtes për të ridizajnuar rregullat për rrjedhën e lajmeve në platformë. Në të ardhmen përdoruesit duan të shohin më shumë kontribute nga miqtë dhe familja në vend të kompanive, mediave dhe grupeve politike. Kjo do të jetë më pak popullore, transmeton lajmi.net.

“Përmbajtja e cilësisë me vlerë të lartë”
Ai ishte optimist se përpjekjet e Facebook-ut për të promovuar ndërveprime kuptimplota do të mund të çonin në më shumë mirësjellje në bisedat tona që shoqëria ka nevojë të dëshpëruar “, shkruan Jarvis. “Pyetja është: A e vlerëson Facebook dhe e matë mirësjelljen, inteligjencën dhe kredibilitetin apo thjesht bisedën?” Dihet se çfarë sjell vetëm biseda: “Komentet dhe shaka”. Ai dëshiron të promovojë cilësinë e lajmeve. Facebook nuk duhet të heqë “foshnjën gazetareske” me ujin e banjës, por duhet të njohë dhe vlerësojë përmbajtje me cilësi të lartë.

Jarvis është gazetar dhe autor i Shkollës së Diplomuar të Gazetarisë në Universitetin e Qytetit të Nju Jorkut.

SKA KOMENTE

Lini një përgjigjje