Zbulohet fotografia e rrallë e Leka Zogut

Zbulohet fotografia e rrallë e Leka Zogut

“Paris-soir” ka botuar, të mërkurën e 26 korrikut 1939, një fotografi të rrallë të Leka Zogut, realizuar asokohe në Suedi, ku mbreti Zog dhe mbretëresha Geraldinë kishin gjetur strehim, pas largimit të detyruar nga Shqipëria, gjatë muajit prill të po atij viti, si rrjedhojë e pushtimit fashist.

Hulumtuesi Aurenc Bebja, sjell, për publikun shqiptar, fotografinë në fjalë, si dhe përshkrimin e saj nga gazeta franceze :

“Princ trashëgimtar gjatë katër orëve.

Djali i mbretit Zog lindi në Tiranë, katër orë para ardhjes së trupave italiane.

Prindërit e tij e dërguan atë në Selanik, pastaj në Skandinavi, ku dhe është realizuar kjo fotografi.

A do të mbretërojë ai një ditë ? ”

SKA KOMENTE

Lini një përgjigjje