Zëvendësministri Thaçi pret në takim sipërmarrësin italian

Zëvendësministri Thaçi pret në takim sipërmarrësin italian

Zëvendësministri i Tregtisë dhe Industrisë, Faton Thaçi, piriti sot në takim Pierpaolo Cavaglieri, përfaqësues i kompanisë italiane “Prima Produzione Europe Di Alkekengi Physalis”, ku si rezultat i dy vizitave të realizuara me biznesmenë italianë filloi konkretizimi i investimit në Kosovë nga sipërmarrës italian.

Thaçi e njoftoi me të arriturat e MTI-së, konkretisht për klimën afariste, politikat fiskale, si dhe sigurimin e investitorëve të huaj që shteti i Kosovës i ofron.

Zëvendësministri vlerësoi se bujqësia është identifikuar si sektor strategjik për investimet e huaja, që ndihmon në rritjen ekonomike dhe në gjenerimin e vendeve të punës.

Pierpaolo Cavaglieri sa the se është i kënaqur për zhvillimin e projekteve të reja në Kosovë.

“Është një projekt i ri dhe i vetmi në Evropë që po mundohemi që ta jetësojmë edhe në Kosovë. Ky projekt ka të bëjë me fushën e bujqësisë dhe sa i përket zhvillimit të agrokulturës, konkretisht frutit ALKEKENGI dhe ne jemi të parët në botë”, ka thënë ai. Kultivimi i këtij produkti është shumë profitabil për fermerët e Kosovës dhe për këtë ne do të sjellim fabrikën nga Italia në Kosovë për përpunimin e këtij produkti, ku fermerët e kanë të siguruar tregun e shitjes.

Në fund palët u dakortuan që ky bashkëpunim të vazhdojë me koordinimin e aktiviteteve konkrete deri në finalizimin e projektit.

SKA KOMENTE

Lini një përgjigjje