Jeff Bezos është bërë miliarderi i dytë këtë muaj që arrin në buzë të hapësirës dhe ai e bëri atë në bordin e një rakete të ndërtuar nga një kompani që nisi.

Themeluesi i Amazon, i cili dha dorëheqje si CEO gjatë këtijë muaji, u ngrit të martën herët me tre shokë ekuipazhi në fluturimin e parë të automjetit të nisjes “New Shepard” të Blue Origin.

Me Bezos në fluturimin e planifikuar prej 11 minutësh ishin vëllai Mark Bezos, si dhe njerëzit më të moshuar dhe më të rinj që kanë fluturuar në hapësirë ​​- aviatorja pioniere 82 vjeçare Wally Funk dhe Oliver Daemen 18 vjeçar, një student i fizikës. Daemen, vendi i të cilit u pagua nga babai i tij, Joes Daemen, CEO i Somerset Capital Partners, u vendos në ekuipazh pasi fituesi i një ankandi anonim prej 28 milion dollarësh për fluturimin u desh ta shtyej për shkak të një konflikti në planifikim.

Data e 20 korrikut për fluturimin inaugurues është domethënëse – është e njëjta ditë që në vitin 1969 Neil Armstrong dhe Buzz Aldrin në bordin e Eagle të Apollo 11 u bënë njerëzit e parë që zbarkuan në Hënë.

Me përfundimin e fluturimit të Bezos, Elon Musk, kreu i SpaceX, mbetet i përjashtuar nga gara hapësinore e miliarderëve.  Edhe kështu, SpaceX i Musk, i cili ka dërguar astronautë në Stacionin Ndërkombëtar të Hapësirës, ​​është një peshë e rëndë në biznesin hapësinor komercial krahasuar me Virgin Galactic ose Blue Origin.